tiistai 19. lokakuuta 2021

Kesän ja syksyn työssäoppimiset

 Vihdoin sain aikaiseksi kirjoittaa työssäoppimisistani kesällä ja alku syksyllä. 

Aloitin tosiaankin työssäoppimisen Katiska nimisessä kesäpuodissa/kahvilassa kesäkuussa ja pidin sielä noin kuukauden mittaisen tauon, jonka jälkeen palasin takasin Ruukin kehräämölle. Katiskassa olin siivousvastaava, hoidin lampaita ja pupuja, sekä tein tuotteiden esillepanoon liittyviä asioita. Itse myyntityö jäi hieman vähemmälle pienen asiakasmäärän vuoksi. Tästä paikasta sain myös palkkaa ja se olikin ensimmäinen virallisempi kesätyöpaikkani. 
Elokuussa palasin takaisin Ruukin kehräämölle ja sielä aloitinkin tekemään huivia itse tekemästäni langasta, mistä viime postauksessani mainitsin. Naapurissa Ruukin kutomoa pitävän Leenan kanssa ryhdyimmekin heti tekemään laskutoimituksia ja tutkimaan erilaisia kankaankuvia. Kun suunitelma löytyin menin yhtenä aamuna luomaan loimen Leenan luokse, jonka laitoin kutomolla oleviin kangaspuihin Leenan ohjeistuksella. Kun huivi oli kudottu tein siihen kierre hapsut ja vein kotiin pesuun. Seuraavana päivä sitten viimeistelinkin huivin höyryttämällä ja siistimällä hapsut. Sain paljon kehuja ja hyvää palautetta huivista ja itsekkin olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen! 

Tämän jälkeen vietin aikaani opettelemalla kutomon puolella kutomista pienillä pöytäkangaspuilla tai "lasten kangaspuilla" tehden sillä pieniä nukkekodin mattoja/kattaus koristeita. Opin myös kutomaan pellavaa ja siitä teinkin 2 huivia, joista toiseen tuli myös hieman pitsi poimintaa. Huiveista tuli todella nätit mielestäni, vaikka en sellaista tarkkaa suunnitelmaa niihin omistanutkaan. Laitoin myös yhden todella ohut lankaisen loimen, mistä syntyisi villahuiveja.Syyskuussa palasinkin kouluun tekemään omia projekteja joista lisää ensi postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti