tiistai 19. lokakuuta 2021

Lankojen värjäystä ja tuftatut tyynynpäälliset

 Syyskuussa palasin pitältä työssäoppimisreissultani takaisin kouluun. Aloitinkin sielä heti ensimmäisenä värjäämään lankoja, koska halusin vielä siihenkin perehtyä, kun juuri pääsin itse lankaa valmistamaan ja siitä tuotteita tekemään. 

Värjäsin aluksi useita 5g pieniä vyyhtejä testinä ja löytääkseni lopulta sopivat sävyt tuotteeseen minkä valmistaisin värjäämistäni langoista. Koska olin kiinostunut taas neulomisesta ja halusin oppia kirjoneuleen tekemisestä enemmän päätin, että tuotteeni olisi lapaset, joihin suunnittelisin kuvion itse.


Värjäsin 100% villalangat happoväreillä.

Löytäessäni sopivat sävyt ja saadessani langat käyttöön aloin neulomaan lapasia, joka osottautuikin hieman haastavaksi. Usean langan pitäminen kädessä samanaikaisesti ja löysyyden pitäminen kirjoneuleessa oli aluksi vaikeaa, mutta aloin siihenkin tottua pikkuhiljaa. Ensimmäisen lapasen neuloessani totesin, että ne on pakko purkaa, sillä en ollut kuin alun kolmeen eri kirjoneulekuvioon tyytyväinen. Purin siis lapasen ja aloitin uuden, siitä tulikin heti parempi ja se sai vielä parin päivän sisällä itselleen parinkin. Höyrin vielä lapaset, kun sain ne pääteltyä. Itse tykkään näistä kovasti, kun värit ovat aika hillityt ja kuvio kivan yksityiskohtainen, vaikka se onkin aika helppo.

Olin niin innoissani projektissa, että harjoittelin kirjoneuletta hakiessani/odotellessani pikkuveljeäni hänen jalkapalloa treeneistään!

Nämä värit päätyivät lapasiini.

Valmis lapanen kädessä!

Tuftatut tyynynpääliset

Lapasten teon välissä sain myös vihdoin pitkään kesken olleet tuftatut tyynynpääliset valmiiksi. Näistä tuli lopulta todella kivat ne pääsivätkin käyttöön heti meidän perheen olohuoneen sohville.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti