torstai 7. tammikuuta 2021

Tekstiilien hoito-ohjeet

Tässä postauksessa käyn läpi 10 vaatekappaleen hoito-ohjemerkinnät.


Ensimmäisenä vuorossa on harmahtava paita, jossa on polyesteria, puuvillaa ja elastaania. Tälle vaatteelle on merkattu hoito-ohjeiksi vesipesu normaalilla ohjelmalla 40 asteessa. Valkaisuaineen käyttö ja rumpukuivaus on kielletty. Silittää voi enintää 150 asteessa ja vaatteelle voi tehdä kemiallisen pesun.

























Toisena vaatteena oli villapaita tyyppinen vaate, jossa on puuvillaa, polyamidia, uutta villaa, alpakkaa ja elastaania. Tämän vaatteen hoito-ohjeet olivat: käsinpeu maksimissaan 40 asteessa, silitys enintään 110 asteessa ja kemiallisen pesun voi tehdä tälle vaatteelle. Valkaisuaineen käyttö ja rumpukuivaus ovat kiellettyvä.

























Seuraavana vaatteena on huppari, missä on on puuvillaa ja polyesteriä. Tällä vaatteella oli täysin samat hoito-ohjeet, kuin ensimmäisellä vaatteella, joten niiden seloistuksen voi hieman ylempää.

























Sitten seuraavaksi vuorossa on housut, missä on käytetty puuvillaa, polyesteria ja elastaania.
Nämä housut pitäisi pestä varovaisella ohjelmalla 30 asteessa. Happi valkaisu on sallittu ja myöskin rumpukuivaus varovaisella ohjelmalla max 60 asteessa. Silittää voi max 110 asteessa ja kemiallista pesua voi käyttää.

























Sitten löytyy toinen huppari, missä on käytetty puuvillaa ja polyesteriä. Tämän vaatteen voi pestä max. 40 asteessa ja rumpukuivata max. 60 asteessa. Valkaisuaineen käyttö ja kemiallinen pesu on kielletty. Silittää voi enintää 150 asteessa.

























Näissä housuissa on käytetty pelkästään puuvillaa. Hoito-ohjeina on pesu varovaisella ohjelmalla 30 asteessa. Valkaisuaineen käyttö ja kemiallinen pesu on kielletty. Rumpukuivaus max. 60 asteessa ja silitys enintään 110 asteessa.

























Sitten vuorossa on kolmas huppari, missä on käytetty puuvillaa ja kierrätettyä polyesteria. Hoito-ohjeina on pesu 40 asteessa ja silittää voi max. 110 asteessa. Valkaisuaineen käyttö, rumpukuivaus ja kemiallinen pesu ovat kielletty.

























Seuraavat housut ovat 100% puuvillaa. Näiden hoito-ohjeena on pesu 40 asteessa ja silitys enintää 150 asteessa. Valkaisuaineen käyttö, rumpukuivaus ja kemiallinen pesu ovat kielletty.

























Näissä housuissa päälikangas on puuvillaa ja elastaania. Taskun vuori on polyesteria, puuvillaa. Hoito-ohjeet tälle vaatteelle on pesu 40 asteessa ja silittää voi enintää 150 asteessa. Valkaisuaineen käyttö, rumpukuivaus ja kemiallinen pesu on kielletty.


Viimeisenä on paita, missä on käytetty puuvillaa. Tämän paidan hoito-ohjeet ovat pesu 30 asteessa varovaisella ohjelmalla. Valkaisuaineen käyttö ja rumpukuivaus on kielletty. Silitys enintään 110 asteessa ja kemiallinen pesu on sallittu.



Mielestäni kaikkien vaatteiden hoito-ohjeet ovat mietitty hyvin siihen nähden millainen tuote on ja mitä materiaaleja siinä on käytetty. Hoito-ohjeissa on hyvin mietitty myös sitä minkä värisiä ne ovat.

1 kommentti:

  1. Hyvä että näitä merkkejä on, pysyy sitten kaikki materiaalit hyvänä. Tärkeää mielestäni myös siivoustarvikkeiden suhteen. Meille on tulossa sähköinen esipuhdistuskone töihin, joka ilmeisesti auttaa siihen että esimerkiksi liinoja voi pestä enemmän ja myös tehokkaammin.
    https://wideselection.fi/p/essi-20-pre-cleaner-el-ami

    VastaaPoista