perjantai 13. marraskuuta 2020

Seinätyö tilaus osa 1

Saimme opiskelukaverini kanssa opettajalta tehtäväksi tehdä seinätyön koulussamme työskentelevän henkilön toimistoon. 
Aluksi menimme keskustelemaan tämän henkilön/tilaajan kanssa millaista seinätyötä hän on miettinyt ja kuinka montaa työtä. Otimme myös mittoja seinästä. Samana päivänä leikkasimme lehdistä kuvia ja liimasimme niitä kartongille, näihin yritimme saada materiaaleja, muotoja ja värimaailmaa esille, jotka meidän mielestämme sopisivat parhaiten työhön.

















Seuraavana päivänä kävimme esittelemässä nämä kortit ja keskustelemassa lisää työstä tilaajan kanssa. Pääsimme samalle aaltopituudelle siinä, ettämillaiset värit ja muut sopisivat työhön. Vielä jäi kuitenkin pohdittavaksi, että tuleeko seinälle 2 isoa työtä vai 1 iso ja makramee amppeli. Sovimme myös tilaajan kanssa, että lähdemme tekemään jonkinlaista prototyyppiä ja tuomme sen sitten näytille sen valmistuttua.


















Eilen pääsimmekin kokeilemaan värjäystä hieman erilaisemmalla tekniikalla. Aluksi siis sekoitimme sävymaailmaan sopivia pigmenttivärejä, jonka jälkeen laitoimme erilaisilla välineillä, kuten pensseleillä, haarukoilla ja pesusienillä väriä kalvolle. Kun värejä oli kalvolla mieluisissa kohdissa ja tarpeeksi se laitettiin kankaalle ja siliteltiin käsin kangasta vasten, jotta värit jäisivät siihen kunnolla. Sen  jälkeen kalvo otettiin pois ja värjäys olikin valmis.
















Mielestäni tämä tekniikka oli todella mukavaa, helppoa ja nopeaa. Varmaan yritän tätä tulevaisuudessa vielä jotenkin hyödyntää muissa töissäni.


Seinäpojekimme jatkuu nyt siten, että kokeilemme hieman eri tekniikoita vielä ja toteutamme prototyypin, jonka voimme esitellä tilaajalle mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti