lauantai 7. joulukuuta 2019

Pixelstick kuvauksissa apurina

Heippa kaikille lukijoille! Tälläkertaa minulla onkin teille hieman erikoisempi postaus.

29.11 perjantaina minulla olikin hieman erilainen koulupäivä, sillä olin Lehmirannan lomakeskuksessa auttelemassa mummiani Liisa Salmenperää ja Jukka Lainetta heidän valokuvausprojektissaan.

Projektin tavoitteena oli kuvata yli 65 vuotiaiden leskien kuolleeeseen puolisoon liittyvien muistojen merkitystä ja muutosta, hyödyntäen valomaalaus- ja pixelstick- valokuvausmenetelmiä. Nämä valokuvaus menetelmät antavat mahdollisuuden yhdistää nyt hetken menneisyyden muistoihin.


Valokuvaus toimi käytännössä niin, että leski asettautuu kuvattavaksi ja pixelstickiä, jonka muistikorttiin on tallennettu kuvattavan lesken muistokuva liikutellaan kuvattavan ympärillä. Lopputuloksena uusi kuva, jossa leski ja hänen muistokuvansa näkyvät.


Tätä projektia mummini ja Jukka menevät esittelemään Tampereen yliopiston Surukonferensiin huhtikuussa 2020 ja Suomen Valokuvaterapiayhdistyksen Ideatorille tammikuussa 2020. He aikovat tehdä myös näyttelyn kuvista, kunhan kerkeävät.


Minä itse muokkasin kuvia, jotta ne voitiin tulostaa mukaan näille leskille muistoksi kokemuksesta.  Otin myös työ vaihe kuvia, joita olenkin tämän tekstin sekaan hieman ripotellut.

Mielestäni tämä oli erittäin mielenkiintoinen tilaisuus päästä seuraamaan tällaista valokuvausta. Sainkin muutemia ideoita, miten tätä menetelmää voisi käyttää myös tuotteideni valokuvauksessa tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti